Kwaliteit op maat
 
Pensionarisstraat 2a
4204 BG Gorinchem
0183-745028
info@fair-zorg.nl
Ma- do 9.00 - 17.00
Vrijdag - Zaterdag - Zondag GESLOTEN

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Bij Fair Zorg staan wij klaar voor ouderen die zorg nodig hebben. Onze specialistische diensten zijn gericht op het bieden van kwalitatief hoogstaande zorg. Of het nu gaat om complexe zorg of een simpele helpende hand: ons doel is om u te ondersteunen. Dit doen wij op een professionele en empathische wijze waarin uw wensen centraal staan. Persoonlijk en vertrouwd!

 Hulp bij persoonlijke verzorging

Onze zorgverleners bieden hulp bij u thuis. Dit doen wij voor cliënten die een aandoening hebben of ziek zijn, maar ook voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen. Een van onze diensten is het bieden van hulp bij dagelijkse persoonlijke verzorging.

Soms kan het lastig zijn om de persoonlijke verzorging bij te houden. Fair Zorg ondersteunt de zorg van een zorgaanbieder of kan deze overnemen. Zeker voor personen met een aandoening of beperking kan dit type hulp een wereld van verschil betekenen.

Onder persoonlijke verzorging valt alles wat onder lichamelijk verzorging valt. Hierbij kunt u denken aan:

  • Wassen, tandenpoetsen, haren kammen
  • Het in en uit bed helpen of ondersteunen daarbij
  • Aankleden
  • Hulp bij eten en drinken
  • Ondersteuning bij het gebruiken van hulpmiddelen
  • Medicatie aanreiken
  • Incontinentie ondersteuning
  • Wondverzorging

Stimuleren van activiteiten

Bij Fair Zorg kunnen wij u niet alleen helpen bij het (tijdelijk) overnemen van bepaalde onderdelen van de persoonlijke verzorging. Het liefste zorgen wij ervoor dat u zelf weer zoveel mogelijk activiteiten kunt oppakken. Deze methode is gericht op het vergroten van uw zelfredzaamheid. Zo krijgt u, waar mogelijk, weer de regie om voor uzelf te zorgen.

De zorgverleners van Fair Zorg helpen dan ook graag in het ondersteunen, stimuleren en aanleren van activiteiten. Dit geldt voor de dagelijkse persoonlijke verzorging, maar ook voor specifieke verzorging bij gezondheidsproblemen.

Tijdelijke of structurele zorg

Het kan voorkomen dat een cliënt tijdelijk verzorgd moet worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand een operatie, medische ingreep en revalidatie heeft ondergaan. Onze verzorgenden individuele gezondheidszorg (VIG) staan voor u klaar. Of het nu gaat om tijdelijke of structurele zorg, wij stemmen het traject altijd op uw situatie af.

Het uit handen geven van een deel van de persoonlijke zorg kan veel rust opleveren. Met behulp van Fair Zorg kunt u optimaal herstellen van uw medische ingreep. Wij zorgen ervoor dat uw medicatie wordt ingenomen, helpen met verzorgen van wonden en ondersteunen waar nodig.

Fair Zorg helpt u verder

In onze zorg staat u als cliënt centraal. Onze zorgprofessionals werken vanuit hun passie voor professionele ouderenzorg. Met de juiste vaardigheden, instelling en ervaring bieden wij kwalitatief hoogwaardige zorg aan. Samen kijken we wat u nodig heeft en wat Fair Zorg voor u kan betekenen.

Verzorging en verpleging

Wanneer u verzorging of verpleging thuis nodig heeft komt allereerst onze wijkverpleegkundige op huisbezoek om de zorg te indiceren. De wijkverpleegkundige bepaalt, eventueel samen met de huisarts, welke zorg noodzakelijk en doelmatig is.Onze medewerkers zijn bevoegd en bekwaam om alle verpleeftechnische handelingen uit te voeren.

Onze wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een intake. Zij brengt uw zorgvraag in kaar en indiceert de zorg die u nodig heeft. Voor het aanvragen van wijkverpleegkundige zorg heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.

Vergoeding

De kosten zijn voor wijkverpleging worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Hier hoeft u ook geen eigen riisico voor te betalen.

Wanneer de wijkverpleegkundige de zorg heeft geindiceerd kunt u kiezen hoe u de zorg wilt inkopen:

  • Zorg in natura: U kunt kiezen uit zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft. Bij ongecontracteerde zorg levert u eenmalig ee nmachtiging af bij de indicatie om de zorg te kunnen ontvangen. 
  • Via een persoongebonden budget (PGB): Hiermee kunt u zelf perssonlijke verzorging en verpleging inkopen.

Wilt u meer weten over onze diensten zoals ambulante ondersteuning of hulp bij verzorging en verpleging? Lees alles over deze zorg op onze website of neem contact met ons op.