Ambulante Ondersteuning en Begeleiding
De meeste mensen voelen zich het beste in hun eigen, vertrouwde omgeving. Het eigen thuis geeft een vorm van rust die op andere plekken moeilijk te evenaren is. Daarom is het fijn dat hulp aan huis kan worden geboden wanneer dat nodig is.
Wat is ambulante zorg?
Een van de expertises van Fair Zorg is ambulante zorg, ook wel extramurale zorg genoemd. Letterlijk betekent dit dat de zorgverstrekker zich voor begeleiding verplaatst naar de patiënt. Het gaat dus niet om zorg in een verpleeghuis of ziekenhuis, maar gewoon in iemands eigen vertrouwde omgeving. Thuis waar u zich fijn voelt.
De zorgverlener biedt ter plekke de begeleiding die iemand nodig heeft. In het kader van ouderenzorg kan ambulante hulp heel veel verschillende vormen aannemen. Deze hulp is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die moeite hebben om hun dagelijks leven in te richten. Het is een vorm van zorg op maat waarbij de hulpvraag van de oudere centraal staat.
Soorten ambulante hulp
De professionele begeleiders van Fair Zorg helpen cliënten op weg bij het aanbrengen van structuur in hun dag. Vindt u het moeilijk om uw dagen fijn in te delen? Heeft u moeite met administratie? Of zijn er praktische vaardigheden die u niet (meer) onder de knie heeft? Onze zorgverleners staan voor u klaar om het dagelijks leven goed te organiseren.
Met deskundige begeleiding is het vaak mogelijk om uw leven weer ritme te geven. Met de juiste ondersteuning blijven ouderen met een kleine zorgvraag langer zelfstandig. Deze vorm van regie over het leven vinden veel mensen fijn. Ambulante zorg is net dat steuntje in de rug dat soms noodzakelijk is.
Wet maatschappelijke ondersteuning
Individuele ambulante ondersteuning valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit betekent dat de gemeente verantwoordelijk is voor de uitvoering. Via de Wmo geeft de gemeente ondersteuning thuis. Individuele begeleiding is een vorm van een maatwerkvoorziening van de gemeente.
Voor ambulante zorg moet u dus een indicatie aanvragen bij de gemeente. Dit kunt u doen bij het Wmo-loket van de gemeente waar u woont. Hierna volgt een gesprek en een voorstel. Vaak kunt u kiezen voor een persoonsgebonden budget (pgb) of hulp in natura. Het kan zijn dat er een eigen bijdrage wordt gerekend voor de Wmo.
Langer thuis wonen met Fair Zorg
Ambulante zorg is gericht op het ondersteunen van cliënten zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Bij Fair Zorg bieden wij ambulante begeleiding op een professionele en vakkundige manier. Onze zorgverleners hebben veel ervaring in hun vakgebied en werken alleen vanuit een passie voor de zorg.
Vanuit ons zorgcentrum zetten wij ons in om u de hulp te bieden die u nodig heeft. Dit is keer op keer maatwerk waarbij wij in contact staan met de betrokken gemeenten. Fair Zorg helpt u weer grip te krijgen op uw dagelijkse leven. Zo kunt u onafhankelijk blijven wonen in uw eigen huis.
Bent u benieuwd wat Fair Zorg voor u of uw naaste kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of misschien zijn onze diensten verzorging en verpleging of ambulante begeleiding precies wat u zoekt? Wij helpen u graag verder met passende ouderenzorg voor uw situatie.